AGS voorloopleuningen

Vanaf 1 januari 2018 is de wetgeving rolsteigers veranderd, en is het verplicht om altijd een leuning te hebben bij betreding van een volgend platform in een rolsteiger.

Over deze verplichting werd al langer gesproken binnen de markt, maar is nu mede op aandringen van de Inspectie SZW, verenigd in stichting Arbouw, geformaliseerd met het uitbrengen van het nieuwe A-blad rolsteigers. (paragraaf 3.1)

Om aan deze nieuwe eis te voldoen dient minimaal 1 voorloopleuning gebruikt te worden bij het opbouwen van een rolsteiger.

De AGS (Advantaged Guardrail System) is een revolutionaire en innovatieve voorloopleuning, en maakte zijn debuut in 2013. Ontwikkelt uit oogpunt voor de veiligheid van de gebruiker. Dit omdat een groot deel van de ongelukken nog steeds gebeuren bij het op- en afbouwen van rolsteigers.
De AGS waarborgt de veiligheid van de gebruiker door de mogelijkheid te bieden om een leuning te plaatsen vanaf een lagere platformhoogte. Door deze manier van opbouwen is een gebruiker na het beklimmen van een volgend platform direct verzekerd van en beveiligd door een reeds aanwezige leuning.
U bouwt ook met een AGS sneller een traditionele rolsteiger op.
Daarnaast biedt AGS u meer bewegingsruimte in de steiger en bestaat een opgebouwde steiger in zijn geheel ook uit minder onderdelen.
Ook is er geen onduidelijkheid meer over op welke manier de rolsteiger opgebouwd moet worden. 
En geen onduidelijkheid meer op welke sporten de schoren geplaatst dienen te worden. De bovenste schoorklauwen van de AGS worden altijd als eerste geplaatst op de bovenste sport van een opbouwframe en kan daarna maar op 1 manier bevestigd worden.

show blocks helper