Prijs
Min: €0
Max: €250
Platformlengte
Voorloopleuningtype

Voorloopleuningen

Vanaf 1 januari 2018 zijn de voorloopleuningen verplicht in elk rolsteiger. Omdat deze regelgeving ook geldt voor steigers die voor deze datum zijn aangekocht, zijn de voorloopleuningen geschikt voor iedere soort steiger, hierdoor is een nieuwe steiger kopen niet nodig. In ons assortiment vindt u AGS Pro voorloopleuningen en AGS-X-Frame voorloopleuningen.Lees verder

Sorteren op:

Voorloopleuningen van ASC Nederland

Verplichting van een voorloopleuning

Er gebeuren tijdens het (de)monteren van rolsteigers regelmatig ongelukken. Dit was de reden voor het ISZW om de VSB te vragen de veiligheid te verbeteren. Conclusie van de regelgeving is dat de kans om te vallen kleiner is geworden. De voorloopleuning moet altijd eerst rondom worden geplaatst voordat een platform gemonteerd mag worden. 

 

Verschillende voorloopleuning systemen

Fabrikanten zijn vernieuwde systemen gaan ontwikkelen die aan de veiligheidsnorm voldoen. De vernieuwde oplossingen zijn: 

  • Systeem met heup en knie leuningen
  • Systeem met definitieve heup en eventueel knie leuningen
  • Systeem met systeemelementen die leuningwerk en diagonalen vervangen

 

AGS Voorloopleuningen

AGS Pro voorloopleuningen zijn eigenlijk horizontaal- en diagonaal schoren in één. U hangt de voorloopleuning op een plek neer waar u de diagonaal armen makkelijk losmaakt, dan tilt u de leuning aan de diagonaal armen omhoog en plaatst deze op de gewenste hoogte. Vervolgens klikt u de diagonaal armen vast en uw leuning is klaar voor gebruik.

De AGS-X-Frame voorloopleuning is de meest simpele voorloopleuning die er is. Deze neemt men bij iedere opgebouwde slag mee naar de volgende op te bouwen slag en moet dan ook vervangen worden door horizontaal- en/of diagonaal schoren, omdat een X-frame geen verband in de rolsteiger brengt. Een minimale investering en toch ARBO-technisch verantwoord werken.

 

Voorloopleuning kopen bij rolsteiger.nl 

Showroom en voorraad in Midden-Nederland

✓ Levering binnen vier werkdagen

25 jaar ervaring

Advies op maat

De hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs