Basic-Line Rolsteiger productinformatie:

De ASC Basic-Line ® Rolsteiger is een eenvoudige en vooral betaalbare rolsteiger. De ASC Basic-Line ® Rolsteiger is geschikt tot een werkhoogte van 10,5 m – een hoogte die meer dan voldoende is voor semi-professionals en hobbyisten.

Deze rolsteiger wordt slechts in één maatvoering geleverd: 1,00 mtr. breed en 2,00 mt. lang. U kunt de schoren direct naast de platforms monteren, waardoor de rolsteiger veilig en makkelijk opgebouwd kan worden. Tevens ontstaat hierdoor een grote stabiliteit (sterkte- en stabiliteitsberekeningen voldoen aan EN 131 en EN 1004) en een comfortabel werkplatform. De ASC Basic-Line ® Rolsteiger staat daarmee voor veilig werken en een eenvoudige (de)montage.

ASC staat met zijn A-Klasse weliswaar erom bekend dat met bepaalde aangegeven merken onderling te combineren is. Hierbij liggen de kwaliteitsnormen echter binnen een gestelde grens en daarom geeft ASC ook productaansprakelijkheid af. Daarentegen is de ASC Basic-Line ® juist zo ontworpen dat deze met geen ander product te mixen is. Vanwege het hobbymatige gebruik zijn de sporten en schoren niet rondom afgelast zoals in de A-Klasse rolsteigers van ASC. Bovendien is het wanddikteverschil (2,2 vs. 1,6 mm) een te grote overbrugging. Dit is het grote verschil tussen professioneel en hobbymatig gebruik. De twee kwaliteitsnormen en passingen zijn dan ook niet te combineren.